Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a publicat sâmbătă, 11 decembrie, rezultatele finale ale concursului de ocupare a posturilor de director în unitățile de învățământ în județul Bihor după etapa de interviu și soluționarea contestațiilor. În majoritatea cazurilor, punctajele sunt anonime.

 

Asta pentru că, în premieră, directorii de şcoli au avut posibilitatea de a alege anonimizarea rezultatelor, astfel că în loc de nume, în dreptul lor apare un cod numeric. Printre puţinii manageri orădeni care nu şi-au ascuns identitatea sunt Antonia Nica, directoare a Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu, care rămâne în funcţie, cu media 9,3, Teodora Pantazi, directoare a Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 1 Oradea, cu media 8.3, sau Iulius Timar, director al Liceului Teoretic Onisifor Ghibu, cu media 9,1.
Inspectoratul Şcolar Judeţean reaminteşte că în perioada 21 octombrie – 1 noiembrie 2021, candidații care au obținut peste 7,00 la proba scrisă au înregistrat  opțiunile pentru unitatea/unitățile de învățământ la care au dorit să candideze.

Proba de interviu s-a desfășurat în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie 2021.

Durata probei de interviu a fost de 60 de minute pentru fiecare candidat.

Comisia de evaluare a probei de interviu, pentru fiecare unitate de învăţământ a avut următoarea componență: preşedinte - un inspector şcolar; membri: doi reprezentanţi ai unităţii de învăţământ, dintre cadrele didactice titulare ale unităţii de învăţământ, aleşi prin vot secret de către consiliul profesoral; un reprezentant al consiliului local, desemnat prin hotărâre a consiliului local, respectiv un reprezentant al consiliului judeţean/consiliului local al sectorului municipiului Bucureşti, desemnat prin hotărâre a consiliului judeţean/local al sectorului, în cazul unităţilor de învăţământ special, centrelor şcolare pentru educaţie incluzivă; un reprezentant al departamentului de resurse umane din cadrul companiilor mijlocii, mari şi foarte mari sau un reprezentant al unei companii specializate în recrutarea resurselor umane sau un cadru didactic din învăţământul superior cu competenţe în management instituţional şi/sau management educaţional.

În cazul Palatului şi clubului copiilor, reprezentantul consiliului local a fost înlocuit de un reprezentant al Ministerului Educaţiei, desemnat prin ordin al ministrului.

S-a programat proba de interviu pentru 244 candidaturi la care s-au înscris un număr de 173 candidați. Pentru 40 probe de interviu nu s-au prezentat candidații, respectiv s-au retras, iar în cazul a 22 dintre acestea s-au obținut note sub 7. S-au depus contestații pentru rezultatele de la 20 de probe de interviuri. După soluţionarea acestora, pentru trei candidaturi s-a modificat nota prin creștere, pentru 14 candidaturi prin descreștere, iar în cazul a 3 dintre acestea nu s-a modificat nota inițială.

Conform calendarului concursului, astăzi, 13 decembrie, candidații declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ își vor exprima opțiunea pentru o funcție, respectiv unitate de învățământ, iar în data de 17 decembrie 2021 se vor valida rezultatele finale.