Jurnalistul Andrei Şandor a fost condus pe ultimul drum miercuri, 18 iulie. Slujba de înmormântare a avut loc la Capela Hașaș din Cimitirul Municipal, în prezența a sute de oameni - familie, rude, prieteni și colegi de breaslă.

 

Cel condus pe ultimul drum de familie, prieteni, colaboratori şi colegi de muncă a debutat în presă la Radio Sonvest, în 1995. În anii ’90 a fost realizator radio în Franța, la Moulins, dar a preferat să se întoarcă în țară, continuându-și activitatea jurnalistică în radio. După Național FM, Andrei Șandor a fost redactor-șef la Contrastonline.ro, pentru ca în ultimii ani să se identifice cu portalul BihorStiri.ro.

Andrei Şandor era divorţat şi tată al unui adolescent în vârstă de 15 ani, admis cu medie mare la Colegiul Național Mihai Eminescu din Oradea. Ceremonia funerară a fost condusă de părintele Vasile Sabău, de la biserica din Parcul Traian.

Numărul mare de participanţi a dovedit, dacă mai era nevoie, preţuirea de care s-a bucurat în rândul semenilor cel care a plecat prematur la cele veșnice. Pentru colegii lui din presă acest moment a fost cu atât mai dureros cu cât se despărţeau de un coleg cu o bogată activitate gazetărească, de un exemplu în comportament, un coleg agreabil, cu care puteai dialoga pe teme variate, o enciclopedie în muzică, pasionat de rock, vorbitor fluent de franceză şi maghiară, Andrei a fost un om de calitate. O pierdere de neînlocuit pentru familie, o lovitură grea şi pentru presa orădeană.

Andrei a fost dus spre locul de veci pe muzica celor de la Toto („Hold the Line”), una dintre formațiile lui preferate.

Alături de familie, rude, prieteni şi colegi de muncă, printre cei care l-au condus pe ultimul drum pe Andrei s-au numărat șefi de instituții locale și politicieni, orădeni care l-au apreciat.

Jurnalistul Andrei Şandor a decedat sâmbătă, 14 iulie, în urma unei embolii pulmonare. Lui Andrei i s-a făcut rău pe stradă, unde a primit primele îngrijiri medicale din partea unui echipaj medical chemat chiar de el. Ulterior a refuzat internarea, dorind să meargă acasă să se aranjeze (se murdărise când a căzut), promiţând apoi că va merge la spital. După câteva zeci de minute i s-a făcut din nou rău, iar echipajul medical ATI al SMURD care a sosit la domiciliu nu a mai reuşit să facă nimic pentru Andrei, jurnalistul de 42 de ani încetând din viaţă.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!