O delegație a Consiliului Concurenței s-a întâlnit marți, 26 martie, în sala Consiliului de Administrație, cu reprezentanți ai conducerii Universității din Oradea, semnând un protocol de colaborare.

La întâlnire au participat reprezentanți ai facultăților de Științe Economice, Drept, respectiv Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării. Daniela Bădilă, director general al Consiliului Concurenței, a spus că protocolul „reînnoadă o relație ale cărei temelii au fost puse, cu ani în urmă, de Mihai Berinde, fost președinte al Consiliului Concurenței, până azi profesor asociat al Universității din Oradea”.

La rândul ei, prof. univ. dr. habil. Anca Dodescu a spus că „există o mare nevoie de specialiști bine pregătiți din acest domeniu, mai cu seamă în zona unor proiecte precum ajutorul de stat”.

Șeful Direcției Relații Externe și Comunicare a Consiliului Concurenței le-a vorbit universitarilor orădeni despre „Caravana culturii concurenței”, un eveniment ajuns acum și la Oradea, care presupune prelegeri dedicate mediului academic, întâlniri cu autoritățile publice locale și cu mediul de afaceri.

Referindu-se la proiectele Consiliului Concurenței, Adrian Comănescu – coordonatorul Direcției Servicii și Piețe Locale, a vorbit despre un proiect gândit să sprijine industria autohtonă de IT. „În parteneriat cu mediul academic și companiile de specialitate, vom organiza evenimente dedicate firmelor și clusterelor din zona de IT, pentru a vorbi despre ceea ce înseamnă concurența pe această piață extrem de dinamică și, de exemplu, despre funcționarea platformelor de booking”.

La orele amiezii, în Aula Magna, arhiplină cu acest prilej, prof. univ. dr. George Anglițoiu și dr. Radu Păun - șeful Direcției Energie și Industrie a Consiliului Concurenței, au susținut conferința cu titlul: „Introducere în politica europeană de concurență”.