Consiliul Județean Bihor va cofinanța anul acesta trei proiecte de modernizare a drumurilor comunale din județ. Este vorba de reabilitarea drumului Fughiu - Husasău de Criș, a drumului 77 Roit - Livada de Bihor, prin lărgire la două benzi și modernizarea drumurilor 94 și 94A Ianoșda.

Șase primării din județ au depus cereri de cofinanțare în urma apelului lansat de Consiliul Județean la sfârșitul anului 2023: Husasău de Tinca, Mădăras, Olcea, Oșorhei, Tinca și Sânnicolau Român. În urma evaluării proiectelor depuse, comisia a desemnat trei proiecte câștigătoare, respectiv: Oșorhei - Reabilitare drum comunal Fughiu - Husasău de Criș - DC 44”; cofinanțare CJ Bihor: 1.6 milioane de lei (valoarea totală proiect: 2.398.527 lei, cu TVA); Sânnicolau Român - „Modernizare străzi și drum comunal DC 77 Roit - Livada de Bihor, prin lărgire la doră benzi și asigurarea dispozitivelor de scurgere a apelor”, cofinanțare CJ Bihor: 2 milioane de lei (valoarea totală proiect: 3.133.660 lei, cu TVA); Mădăras - „Modernizare DC 94 și DC 94A Ianoșda”, cofinanțare CJ Bihor: 700 de mii de lei (valoare totală proiect: 1.127.032 lei, cu TVA).

„Programul pentru asigurarea conectivității și dezvoltării zonei rurale din județul Bihor” se adresează primăriilor și are scopul de a sprijini autoritățile locale prin acoperirea parțială a costurilor lucrărilor de modernizare, extindere sau lărgire a părții carosabile a drumurilor comunale.