Contractele pentru ocuparea funcțiilor de director la unitățile de învățământ special, pe perioada 2022 - 2024, au fost semnate luni, 10 ianuarie, la sediul Consiliului Județean Bihor, în prezența președintelui CJ Bihor, Ilie Bolojan, și a inspectorului școlar general, Horea Abrudan.

Contractele au fost semnate la CJ Bihor, deoarece instituția are în subordine șase unități de învătământ special și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bihor (CJRAE Bihor).

La sfârșitul anului trecut, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Bihor a organizat un concurs de selecție pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct. Potrivit legislației, din comisia de interviu au făcut parte și reprezentanți ai CJ Bihor, mai exact Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor și Călin Gal, vicepreședintele.

În urma concursului organizat de IȘJ Bihor, de la 17 ianuarie își vor începe mandatul directorii: Teodora Angelica Pantazi, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 Oradea, Lăcrămioara Adina Șipoș, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Orizont Oradea, Maria Ramona Vesa, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Cristal Oradea, Andreea Olah, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Bonitas Oradea, și Alina Vese, la Liceul Tehnologic Special nr. 1 Oradea.

La concursul pentru postul de director la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Popești nu s-a prezentat niciun candidat. Astfel, Gabriela Maria Adriana Șandor va rămâne director interimar până la organizarea unui nou concurs.

Potrivit datelor de la Inspectoratul Școlar Județean Bihor, în sistemul de învătământ special din județul Bihor sunt înscriși 1.160 de elevi (gimnazial - 431, liceal - 6, preșcolar - 168, primar - 323, profesional - 232).