Sâmbătă, 20 iulie, în zi frumoasă de sărbătoare, actorii Companiei teatrale independente Trendart Oradea - Comoara cu povești s-au aflat în mijlocul locuitorilor din Oșorhei, unde au prezentat spectacolul „Întâmplări pe insula dorințelor”, în cadrul Zilelor comunei.

Copiii au învățat că e bine să fim buni, să ajutăm animăluțele, mici și mari, dar, mai ales, că e important să credem în visele noastre, pentru că, într-o zi, ele se vor împlini. De asemenea, copiii au aflat cum se bate la tobe, alături de cea mai simpatică maimuțică, și să danseze ca-n Africa. La final, Molly le-a pregătit acestora o surpriză, invitându-i să învețe „Dansul pinguinului”, alături de Pingu, sub cerul liber.

Au cules aplauze actorii Lia Șandor, Daniel Teszler, Eric Aron și Loredana Ionaș. Regia este semnată de Nora Tiu și Marius Aron. Text original: Emese Csuri. Inginer de sunet, procesare studio: Lucian Obadă. Decor, costume, păpuși: Emese Csuri.

Ediția cu numărul 11 a Zilelor comunei Oșorhei s-a desfășurat în perioada 19-21 iulie și a cuprins un bogat program artistic și de divertisment organizat de Primăria comunei Oșorhei și Consiliul Local.

Vineri, 19 iulie, în cadrul festivității de deschidere, au fost premiați cei mai buni elevi din comună. Totodată, vineri și sâmbătă, au fost invitați să evolueze pe scenă artiști din lumea muzicii etno și a muzicii ușoare. Cornel Borza alături de Ioana Pricop, Larisa Chirodea și Claudiu Borza au fost capetele de afiș ale primei zile, pentru ca sâmbătă, 20 iulie, să concerteze, într-un show incendiar, trupa Talisman. De asemenea, Beyond And Back au susținut un recital cu îndrăgite hituri rock-pop. Larisa Oneț, finalista Next Star, a încântat din nou publicul de acasă, iar Simona Brișcan a susținut un recital pe ritmuri reggae. Ziua de duminică a fost rezervată, în exclusivitate, muzicii populare, cu vedete de la mic la mare, printre care Adrian Stanca și Mirela Mănescu, show-ul fiind încheiat Zbicii și Corina Szatmari. 

Nu a absentat, nici anul acesta, concursul de atelaje, unul dintre cele mai puternice organizate în România în acest an.