Începând cu data de 1 iulie, Fundaţia Comunitară Oradea va da startul unor noi ateliere gratuite, dedicate copiilor, în cadrul Comuniteca. De această dată la ateliere vor putea participa şi copii din Ucraina, care vor beneficia de translator.

„Atelierele Comuniteca din luna iulie sunt accesibile și pentru refugiații ucraineni. Fundația Comunitară Oradea își dorește să îi integreze pe micii ucraineni în societate, fapt pentru care, un translator ucrainean va facilita participarea acestora la ateliere. Cei mici pot fi înscriși la numărul unic al Centrului de Primire și Asistență Refugiați Bihor, care funcționează în incinta Comuniteca, 0359/456.123 (comunicarea pentru înscrieri se poate desfășura în limba română, engleză sau ucraineană)”, arată organizatorii. Înscrierile se fac telefonic, de luni până vineri, în intervalul orar  9.00 - 17.00.

Comuniteca poate găzdui până la 4 copii ucraineni per atelier. Acest lucru este posibil în cadrul proiectului Ajutor pentru Ucraina, proiect finanțat prin Oxfam - „Integration Program for Refugees”, înființat cu sprijinul Marii Britanii și a guvernului britanic, coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România - FFCR, implementat la nivel local de Fundația Comunitară Oradea.
Atelierele lunii iulie sunt: Curs de limba română pentru copiii ucrainieni; atelier de integrare şi joacă pentru copiii ucrainieni; ateliere de pictură în limba română şi în limba maghiară; atelier de biologie în limba română şi în limba maghiară; atelier de caligrafie cu bucurie, atelier de imprimare 3D; atelier de fotografie;  atelier de tobe africane; atelier de construcţie Lego şi atelier de fotografie.
Copiii au acces gratuit, pe baza înscrierii, în limita locurilor disponibile. Detalii suplimentare se găsesc pe pagina de Facebook Comuniteca.