Corul „Margareta” al pensionarilor din Bihor a participat, în Ungaria, la La Ziua Satului Bedeu. Desfășurat în cadrul unui proiect de parteneriat româno-maghiar al celor două uniuni ale pensionarilor, evenimentul a asigurat cultivarea unui mediu social comunitar interetnic, prin evocarea obiceiurilor și tradițiilor.

Momentul festiv de deschidere al activității s-a desfășurat în atmosfera plină de liniște și evlavie la Biserica din Bedeu pentru a transmite tuturor credincioșilor încărcătura spirituală a evenimenului. În prima parte a programului au urcat pe scenă formațiile corurilor invitate, care  au prezentat un repertoriu variat și antrenant prin ritmul specific unguresc și prin textul tradițional al cântecelor.

Uniunea Judeteană a Pensionarilor Bihor - Oradea a participat la acest eveniment cu Corul „Margareta”, oferind spectatorilor două  buchete de melodii în limba maghiară și unul în limba română.

Cântecele maghiare tradiționale de cătănie au readus în amintirea persoanelor vârstnice momente emoționante, speciale, de înrolare pentru stagiul militar, dar și de tristețe din sufletele soldaților la plecarea pe frontul războaielor mondiale.

Buchetul de cântece interpretate de Corul Margareta au fost culese din folclorul autentic maghiar.

Buchetul de cântece interpretate de Corul „Margareta” în limba română au entuziasmat localnicii care s-au alăturat pentru a fredona impreună melodii de petrecere foarte cunoscute și îndrăgite în zona cu populație majoritară română de lânga granița de Vest.

Printre melodiile interpretate s-au numărat: „Dece nu vii”, „O bătrână într-o gară”, „Așa beau oamenii”, „Frumoasă vecina noastră”, „Dar-ar naiba-n tine dragoste”.

Prima parte a festivităților dedicate „Zilei satului Bedeu” s-au încheiat cu o suită de cântece tradiționale și dansuri populare prezentate de către Ansamblul Doina Bihorului.

Corul „Margareta” al Uniunii Pensionarilor s-a întors la Oradea cu dorința de a menține bunele relații cu Uniunea Pensionarilor din Ungaria și localnicii din Bedeu.