Vremea se va încălzi, iar apoi temperaturile vor scădea, se arată în prognoza pe două săptămâni publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie.

Crișana

În săptămână 13-19 martie vor fi alternațe termice semnificative de la o zi la alta. La început vremea se va încălzi și va deveni caldă pentru această dată, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 18 grade în data de 14 martie, apoi se va răci până la o medie de 8...9 grade în 15 și 16 martie, iar spre finalul săptămânii se va reveni la valori termice de 16...18 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză, deși tendința generală va fi de scădere ușoară, regimul termic diurn se va menține ușor peste media multianuală a perioadei, cu o medie de 14...16 grade. În ceea ce privește evoluția temperaturilor minime, media va fi de 2...5 grade, cu valori mai scăzute în 17 și 18 martie, când sunt posibile minime de -3...0 grade.

Se vor semnala precipitații în 15 și 16 martie, iar cu o probabilitate în creștere și în ultima decadă (22 - 25 martie).

Banat

În săptămână 13-19 martie vor fi alternațe termice semnificative de la o zi la alta. La început vremea se va încălzi, astfel că media regională a temperaturilor maxime va fi de 16 grade în data de 14 martie, apoi se va răci până la o medie de 8...9 grade în 15 și 16 martie, iar spre finalul săptămânii sunt estimate maxime de 16...18 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate valori termice maxime în general de 14...16 grade. Evoluția regimului termic nocturn va fi asemăntor, respectiv o medie generală de 3...5 grade, dar cu valori mai scăzute în 17 și 18 martie, când sunt posibile minime de -2...0 grade.

Se vor semnala precipitații în 15 și 16 martie, iar cu o probabilitate în creștere și în ultima decadă (după 22 martie).

Transilvania

Și la nivelul acestei regiuni vremea se va încălzi la începutul intervalului, astfel se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 14...16 grade în zilele de 14 și 15 martie, apoi se va răci semnificativ până la o medie de 6 grade în 16 martie, iar spre finalul săptămânii (19 martie) se vor atinge valori în jurul a 16 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză, deși tendința generală va fi de scădere ușoară, regimul termic diurn se va situa ușor peste normele climatologice, cu o medie de 12...15 grade. În prima săptămână diminețile vor fi reci, cu minime termice preponderent negative, în medie de -4...1 grad, iar ulterior până spre finalul perioadei sunt estimate valori de 2...3 grade.

Se vor semnala precipitații în jurul datei de 16 martie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 21 martie.

Maramureș

În săptămână 13-19 martie vor fi alternațe termice semnificative de la o zi la alta. În prima zi media temperaturilor maxime va fi de 8 grade, marți (14 martie) vremea se va încălzi până la valori de 16...17 grade, devenind caldă pentru această dată, iar la mijlocul săptămânii se va reveni la valori în jurul a 8 grade. Încălzirea estimată pentru 19 și 20 martie va însemna pentru această regiune înregistrarea unor maxime de 15...16 grade. După aceste zile calde tendința generală va fi de scădere ușoară în a doua săptămână, până la o medie a temperaturilor maxime de 12 grade. În prima săptămână diminețile vor fi reci, cu minime termice preponderent negative, ce vor oscila în general între -4...1 grad, iar în a doua parte a intervalului sunt estimate valori în medie de 2...4 grade.

Se vor semnala precipitații în jurul datei de 16 martie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 21 martie.

La munte

Variații termice semnificative se vor produce în săptămână 13-19 martie și în zona de munte. La început vremea se va încălzi, astfel că media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă va urca până la 6...7 grade, apoi se va răci până la o medie de -1 grad în 16 martie, iar spre finalul săptămânii se va reveni la valori de 6...8 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză tendința generală va fi de scădere ușoară până la o medie a valorilor maxime de 3...4 grade. În ceea ce privește evoluția temperaturilor minime, media va fi în general negativă, de -3...0 grade, cu valori mai scăzute în perioada 16 - 18 martie, când sunt prognozate minime de -6...-4 grade.

Sunt prognozate precipitații în cea mai mare parte a intervalului.