În Parcul Nicolae Bălcescu din Oradea, str. Evreilor Deportați, nr. 79, va avea loc un concurs de gătit în aer liber cu zero deșeuri.

Evenimentul este organizat de reprezentanții PPU (social liberal), filiala județeană Bihor, în colaborare cu Asociația Consultanților de Mediu Oradea.

„Scopul concursului este de a găti produse culinare: sarmale, cu ingrediente sănătoase, tradiționale, folosind ca materie primă de bază carnea, în combinație sau asociere cu orezul ori cu alte ingrediente și clătite cu gem”, anunță organizatorii.

Potrivit acestora, un alt scop important al concursului este acela de a promova grija pentru natură, fapt pentru care, în cadrul evenimentului, se vor folosi tacâmuri, pahare, farfurii din materiale biodegradabile, și ghidarea populației în schimbarea stilului de viață, astfel încât deșeurile și produsele considerate nefolositoare să nu mai ajungă la incineratoare sau la gropile de gunoi, ci să poată fi refolosite prin colectarea selectivă. În acest sens, vor fi împărțiți fluturași și vor fi prezenți oameni care vor depozita selectiv deșeurile, transmise ulterior către Bene Internațional în vederea reciclării.

Evenimentul se va desfășura cu respectarea normelor sanitare, impuse pentru combaterea pandemiei Covid-19, după următorul program: de la ora 11.00, festivitatea de deschidere; 11.15 - începerea concursului; 11.16 - degustarea clătitelor; 16.15 - festivitatea de premiere, degustarea sărmăluțelor.

Potrivit organizatorilor, „cei prezenți vor putea degusta sărmăluțele și clătitele pregătite de către concurenții concursului cu mult drag și respect pentru mediul înconjurător”.