A doua ediție din acest an a evenimentului „Nunta de aur" a avut loc, vineri. Cu această ocazie, primarul Florin Birta a felicitat 25 de familii care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Festivitatea de premiere a avut loc în sala mare a Primăriei Oradea, în prezența seniorilor și a familiilor lor.

„Vă mulțumesc că sunteți prezenți azi în sala mare a Primăriei pentru a celebra și a aniversa un moment foarte important în viața dumneavoastră și a comunității orădene. Cei 50 de ani pe care îi aniversați sunt foarte prețioși, de-a lungul acestor de ani ați demonstrat unul față de celălalt respect, fidelitate, încredere, sprijin moral, ceea ce este o dovadă că o familie poate trece împreună și peste bune, și peste rele, astfel încât iată-vă azi aici, sărbătorind acest moment. Sunteți un model, un exemplu pentru noi toți, reprezentați o cărămidă pentru comunitatea orădeană, iar în numele Primăriei Oradea și al meu personal doresc să vă mulțumesc pentru exemplul pe care-l dați comunității noastre și vă doresc multă sănătate, să fiți fericiți și să vă iubiți așa cum v-ați iubit și până acum! Vă mulțumesc că ați dat curs invitației noastre de a sărbători împreună Nunta de Aur. Această festivitate se organizează din anul 2008, iar dumneavoastră sunteți primii care ați primit un premiu în bani în valoare de 1.000 lei, valoarea acestui premiu fiind până acum 500 de lei. Este foarte important pentru noi că ne oferiți aceste modele de viață și cred că trebuie urmate de noi toți", a spus primarul Florin Birta în deschiderea festivității. Organizat de Primăria Oradea prin Compartimentul de Stare Civilă, evenimentul a constat în premierea a 25 de familii care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă şi care au domiciliul în municipiul Oradea, prin acordarea unei diplome aniversare, însoțită de flori și de un premiu în bani în cuantum de 1.000 lei.

Festivitatea se organizează în baza HCL nr. 68/2008, în decursul anilor fiind felicitate anual peste 200 de perechi. Compartimentul de Stare Civilă primește în continuare cereri de la cei care împlinesc 50 de ani de căsnicie, la camera 12 parter, aflată în clădirea Primăriei. Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0259/408824.