Proiectul „Let’s Do It, Romania!” se va repeta anul acesta printr-o nouă acțiune de voluntariat cu motto-ul „Curățenie în toată țara. Într-o singură zi. În 18 Septembrie 2021!”.

 

Misiunea proiectului constă în convingerea și mobilizarea cetățenilor și autorităților să ia parte la cea mai mare inițiativă de curățare a României de gunoaie.

„Unul dintre obiectivele proiectului este acela de conștientizare a cetățenilor cu privire la importanța conservării mediului înconjurător și adoptării unui comportament responsabil în relația cu natura”, anunță Diana Danciu, responsabil Comunicare Bihor.

În acest an, proiectul beneficiază, la nivelul județului Bihor, de sprijin deosebit din partea Gărzii Naționale de Mediu Bihor. Echipa locală de coordonare și organizare este condusă de Mihai Pop, Asociația de Responsabilizare și Dezvoltare a Tineretului Oradea, Asociația Studențească Aquilla, Consiliul Județean al Elevilor Bihor, Leons Club Oradea și numeroși alți tineri voluntari.

Echipa locală de implementare a proiectului „Let’s do it Romania!” dorește să determine cât mai mulți locuitori ai Bihorului să participe activ la curățenia generală din 18 septembrie 2021, zi în care – asemeni celorlalte județe din țară - oamenii responsabili și cu simț civic vor trebui să dovedească faptul că iau atitudine față de problemele grave ale mediului înconjurător și împotriva nesimțirii unora de a arunca gunoaie la voia întâmplării.

„Mizăm, în continuare, pe realizarea ambiției noastre de a adăuga sloganului nostru - „Curățenie în toată țara într-o singură zi!” - mențiunea „Odată pentru totdeauna” și „Nu este gunoiul meu, dar este planeta mea!””, mai transmit organizatorii evenimentului.

Așadar, bihorenii sunt invitați, cu toții, să se înscrie, ca voluntari, la acest eveniment anual, sub aspectul implicării active în cel mai mare proiect social din țara noastră. Nu de alta, dar bihorenii vor trebui să îmbunătățească succesul proiectului „Let’s Do It, Romania! – Bihor” din anul 2021...