Aglomerație mare, ieri, pe Aeroportul Internațional Oradea, unde 160 de turiști, majoritatea familii cu copii, așteptau cu nerăbdare să se îmbarce la bordul unei aeronave de tip Boeing, cu destinația Antalya.

Ieri a avut loc primul zbor charter Oradea - Antalya din acest sezon estival. Cu această ocazie, Agenția de turism Paralela 45 a ținut o conferință de presă, în care a prezentat detalii privind produsele și cursa charter săptămânală pe care operatorul de turism o va organiza din Oradea către Antalya, în perioada 13 iunie – 5 septembrie 2019.

Față în față cu jurnaliștii s-au aflat Rodin Malcea, director de dezvoltare pe Transilvania, și Sorin Pantea, reprezentant local al agenției.  

„Zborul de azi (n.r. – ieri) e începutul unui lanț de zboruri săptămânale. Ultimul zbor va fi în data de 5 septembrie 2019. De ce atunci? Pentru că, deși vremea este senzațională, cererea scade. Se va pleca de la Oradea în fiecare săptămână, joia, de la aproximativ aceeași oră”, a anunțat Rodin Malcea la conferința de presă.

Acesta a precizat că aeronava companiei Corendon, cu o capacitate de 189 locuri, este ocupată în proporție de 90% pentru primele patru zboruri operate de la Oradea cu destinația Antalya.

„Luna iunie și începutul lunii iulie sunt deja pline. Mai departe, există disponibilitate. Antalya este o destinație care, din fericire, nu expiră niciodată. Avem produse, avem clienți, însă agențiile de turism se confruntă cu o problemă: nu există aeronave pentru cursele charter. Așadar, ne-am unit trei agenții și am împărțit aeronava”, a menționat Rodin Malcea.

Acesta speră ca parteneriatul cu aeroportul din Oradea să se dezvolte, iar în 2020 să introducă un zbor și pentru o insulă din arhipelagul grecesc.

„În total, începând de astăzi, de pe Aeroportul Internațional Oradea vor exista șapte zboruri charter pe săptămână, cu destinația Turcia (cinci) și Egipt (două)”, a precizat Dan Bălăcel, directorul general adjunct al RA Aeroport Internațional Oradea.