Mai multe curţi, case sau subsoluri au fost inundate, miercuri, ca urmare a precipitaţiilor abundente înregistrate în Bihor. Pompierii au fost solicitaţi să intervină în Oradea, dar şi în alte localităţi.

În după-amiaza zilei de miercuri, 26 iunie a.c., pompierii militari bihoreni au intervenit în Oradea, Sânmartin și Ștei, pentru înlăturarea efectelor negative ale fenomenelor meteorologice periculoase manifestate la nivelul județului. Din fericire, nu au existat persoane rănite. Astfel, pompierii Detașamentului 1 Oradea, Gărzii 1 Mai și Stației Ștei, au acționat în Oradea (pe străzile Caporal Constantin Mușat, Măcieșului, Victor Papilian și Aleșdului), Sânmartin și Ștei, pentru evacuarea apei acumulate în urma precipitațiilor abundente, din curți, case și subsoluri, utilizând motopompele din dotare.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” reamintește bihorenilor măsurile și acțiunile ce trebuie realizate preventiv pentru diminuarea efectelor produse de inundații: curățarea, adâncirea sau realizarea, acolo unde nu sunt, a șanțurilor de preluare a apelor pluviale; drenarea și asigurarea curgerii apei către șanțurile de captare, astfel încât aceasta să nu băltească în gospodării; curățarea pilonilor de susținere a podurilor, punților și podețelor de materialele aduse de viituri, pentru a se evita formarea unor adevărate baraje ce pot afecta împrejurimile sau chiar rezistența acestora.