Primăria Oradea a cerut firmei Constructorul Drumuri Orășenești să înlocuiască, pe cheltuială proprie, dalele deteriorate din Piața Unirii, în baza garanției de 10 ani aferente contractului de lucrări.

 

Potrivit municipalităţii orădene, vor fi înlocuite dalele deteriorate din piatră trani, cele de culoare deschisă din spațiul central al Pieței Unirii, unde se află cele patru fântâni arteziene. „Lucrările de înlocuire a acestora vor începe undeva la finalul acestei săptămâni, începutul săptămânii următoare”, a declarat Marius Moș, directorul Direcției Management Proiecte cu Finanțare Internațională din cadrul Primăriei Oradea.

Lucrările de înlocuire a dalelor deteriorate se vor face pe porțiuni, pentru a nu îngreuna circulația în Piața Unirii și se vor încheia până la mijlocul lunii iulie.

Lucrările de reabilitare, modernizare și refacere scuaruri în Piața Unirii au fost recepționate în data de 28 octombrie 2016, acestea fiind realizate în baza unui proiect pe fonduri europene, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.