Lucrările la liniile de tramvai pe noul tronson care va face legătura între Calea Aradului şi Bulevardul Nufărul - Cantemir sunt realizate în proporție de 80%, urmând să fie finalizate în luna decembrie a acestui an.

 

Aceasta măsoară 3,8 km și face legătura între Calea Aradului și cartierele Nufărul-Cantemir.

„Pe lângă achiziția tramvaielor, un alt contract important pe mobilitate, fonduri europene, este cel al liniilor de legătură dintre Calea Aradului şi Bulevardul Nufărul – Cantemir, de 11,6 milioane de euro plus TVA, în care contribuția municipalității este de 2%, iar diferența de 98% este asigurată din fonduri europene accesate prin Programul Operațional Regional. Termenul de finalizare al lucrărilor este luna decembrie 2021 și estimăm că acestea vor fi în grafic, iar linia va fi finalizată până la termenul convenit”, a declarat primarul Florin Birta.

Până în prezent a fost realizată calea de rulare a tramvaielor în intersecția dintre străzile Primăriei - Decebal - Calea Aradului, în intersecția dintre străzile Aviatorilor - Calea Aradului și pe străzile Făgărașului, Ceyrat, Atelierelor și Salca, precum și în depoul OTL.

Totodată, au fost montați stâlpii de susținere a firului de contact și s-a montat firul de contact în zona străzilor Calea Aradului, Făgărașului, Ceyrat și în depoul OTL.

În continuare se lucrează la montarea liniei de tramvai la intersecția străzii Salca cu strada Dimitrie Cantemir și pe podul de peste Peța din strada Dimitrie Cantemir.

Totodată, au loc lucrări la înierbarea liniei de tramvai și realizarea irigațiilor necesare pentru gazon. Urmează instalarea celor două stații de redresare pentru alimentarea cu energie electrică a liniilor de tramvai, precum și finalizarea adăposturilor pentru stații.

Obiectivul de investiții „Realizare legătură pe cele trei direcții ale liniilor tramvai în intersecția între străzile Primăriei - Decebal - Calea Aradului și extindere linie nouă de tramvai pe traseul Calea Aradului - str. Făgărașului - str. Atelierelor (cu acces depou OTL) și legătura pe toate direcțiile cu str. D. Cantemir” este finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4.

Proiectul este implementat de Primăria Oradea prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională. Termenul de finalizare a lucrărilor este decembrie 2021.

Contractul de proiectare și execuție a fost încheiat cu asocierea de firme Mari Vila Com, Abed Nego și Aquacons, iar ordinul de începere a fost emis data de 16 octombrie 2018.