Traficul rutier pe Pasajul Universității se deschide, începând de joi, de la ora 12.00, pe ambele sensuri de circulație, pe toate cele patru benzi.

„Panourile fono-absorbante, care vor proteja și vor asigura confortul locuitorilor cartierului Europa, au fost instalate. De asemenea, s-a realizat și turnarea stratului final de asfalt pe benzile de ocolire. În prezent se lucrează la ultimele marcaje laterale ale pasajului”, a anunţat ieri Primăria Oradea.

Construit de Primăria Oradea, prin Direcția Tehnică, în imediata vecinătate a Pieţei 100, pasajul suprateran a fost executat de-a lungul şoselei de centură a municipiului, de o parte și de alta a străzii Universității. Are trei deschideri de 24 m și o lungime de 72 m, lungimea totală a rampelor fiind de 473 m.

Lucrările sunt executate de către firma Porr Construct și au demarat în octombrie 2019. Valoarea contractului de lucrări este de 30.103.485,75 lei (fără TVA).

Pasajul Universității este cel de-al treilea de acest tip, realizat de municipalitate pe şoseaua de centură a Oradiei, alături de pasajele din dreptul DN76 şi DN79.