„Zilele Prevenirii Dezastrelor”, acțiune de informare și responsabilizare a comunității locale cu privire la diverse situații care pot pune în pericol vieți omenești, va avea loc în perioada 20-22 octombrie 2023 la Oradea, în fața Muzeului Țării Crișurilor.

Acțiunea este derulată în cadrul Bienalei de Arhitectură Transilvania -BATRA 2023 este organizat de Asociația Energia Inteligentă cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență care va pune la dispoziția vizitatorilor caravana „Fii pregătit!” cu scopul de a crește gradul de conștientizare a măsurilor și tehnicilor de prim-ajutor, care, în anumite cazuri, pot face diferența dintre viață și moarte. Asociația Clubul Câinilor Utilitari, care a participat în această primăvară la acțiunile de căutare-salvare persoane în regiunile puternic afectate de cutremurul din Turcia, va lua, de asemenea, parte la acțiune, cu o serie de demonstrații de dresaj canin și sesiuni de conștientizare în ceea ce privește utilizarea câinilor în activitățile de căutare și salvare și vor participa, totodată, la o acțiune simulată de căutare persoane dispărute în mediu natural, ce va fi organizată în parteneriat cu Departamentul pentru Situații de Urgență. Acțiunile vor avea loc în perioada 20 - 22 octombrie 2023, în intervalul orar 10.00 - 15.00, în fața Muzeului Țării Crișurilor. Demonstrația de dresaj canin va fi organizată în aceeași locație, vineri și sâmbătă, începând cu ora 10.30.

O altă componentă a acestei acțiuni este expoziția „Focul de la Copșa Mică”, realizată și prezentată de Muzeul Gazelor Naturale Mediaș pe toata durata evenimentului (20-22 octombrie 2023, orele 10.00 - 15.00). Evenimentul se bucură de sprijinul partenerilor instituționali: Direcția Generală pentru Protecție Civilă, prin Direcția Generală pentru Situații de Urgență, Asociația Clubul Câinilor Utilitari și Muzeul Gazelor Naturale.