Sub amenințarea ploii, Detașamentul 1 de Pompieri Oradea și-a deschis ieri porțile cu prilejul împlinirii a 86 de ani de la înființare, pentru a sărbători, alături de cei în slujba cărora se află, Ziua Subunității.

Ziua Porților Deschise a fost organizată în intervalul orar 10.00-14.00, la sediul subunității de pe strada Avram Iancu, nr. 9, Oradea. Pompierii militari au desfășurat exerciții demonstrative și le-au prezentat vizitatorilor tehnica de luptă utilizată în misiunile operative, familiarizându-i, totodată, cu măsurile și comportamentele adecvate în cazul producerii unor diferite situații de urgență. 

Data de 1 septembrie 1936 este o zi de referinţă în istoria pompierilor bihoreni, reprezentând momentul în care a luat fiinţă Compania de Pompieri Oradea, care, de-a lungul timpului, s-a impus ca subunitate de elită a instituţiei pompierilor din judeţ.

Efectivul inițial al Companiei de Pompieri Militari Oradea, înfiinţată în urmă cu 86 de ani prin „Ordinul de Zi nr. 104”, avea în componență un căpitan comandant, doi subofiţeri instructori și 20 oameni de trupă.

Raionul de intervenţie în care pompierii militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea își desfășoară misiunile de protejare a vieții și bunurilor se întinde pe aproximativ 560 de kilometri pătraţi, fiind format din 31 de localităţi şi o populaţie de circa 228.650 de locuitori.