„O inimă mare a încetat să mai bată. Un suflet nobil s-a ridicat la cer. Vestea trecerii în lumea celor drepți a scumpei noastre colege și prietene Adelina Coste m-a îndurerat profund. Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu s-o odihnească!”, a scris pe Facebook, azi, deputatul Ioan Sorin Roman.

Conform surselor Crişana, Adelina Coste a fost diagnosticată cu o boală gravă în ianuarie anul acesta. În ultima perioadă a fost internată la Spitalul Municipal din Oradea, secţia Oncologie. În noaptea de sâmbătă spre duminică a încetat din viaţă, la numai 51 de ani.  

Adelina Coste a debutat în politică în 2006, în Partidul Liberal Democrat, formaţiune înfiinţată de Teodor Stolojan prin desprinderea de PNL. După un an a intrat în PDL, unde a început să urce în ierarhia locală de partid. A fost aleasă consilier local în 2008, iar după aproximativ un an a fost numită director al Cancelariei Prefectului (Gavrilă Ghilea). Între 2011 – 2012 a fost subprefect al judeţului, din nou şef de Cancelarie şi apoi jurist al Prefecturii. În 2012 a fost aleasă din nou consilier municipal pe lista PDL, iar din noiembrie 2016, a fost deputat pe listele PSD.