Site-ul Consiliului Județean Bihor - www.cjbihor.ro - are un nou design. Totodată, meniul este disponibil şi în limba maghiară, iar pentru persoanele cu deficiențe vizuale a fost introdus un instrument special care permite modelarea vizuală pentru a îmbunătăți lizibilitatea informațiilor afișate.

Noua interfață oferă o experiență mult mai intuitivă în navigare, iar din punct de vedere estetic, aspectul general este unul curat, organizat şi modern.

„Responsivitatea (capacitatea website-ului de redimensionare/adaptare în funcție de dispozitiv și de rezoluția acestuia) este un punct foarte important al noii versiuni a website-ului, având în vedere că, în general, 9 din 10 vizitatori folosesc dispozitivele mobile (smartphone, tablete) pentru a naviga pe internet. Astfel, s-a lucrat la scalarea elementelor pentru a oferi o experiență plăcută oricărui tip de vizitator, indiferent de terminalul de pe care acesta accesează noul website al CJ Bihor”, a anunţat administraţia judeţeană.

Cea mai importantă noutate a website-ului este disponibilitatea lui în limba maghiară. Astfel, meniurile „Despre Bihor”, „Conducere” și „Știri” sunt disponibile, integral, în limba maghiară. Totodată, vor fi traduse hotărârile Consiliului Județean Bihor ce au caracter normativ.

„Doresc să le mulțumesc colegilor care s-au implicat în relansarea website-ului Consiliului Județean Bihor, celor de la departamentul IT, consilierilor și, în special, domnului Rais Istvan, angajat al Consiliului, care s-a ocupat de traducerea versiunii în limba maghiară. În lunile următoare, website-ul va continua să fie optimizat, se vor mai lansa alte versiuni, în alte limbi, iar anumite secțiuni vor fi actualizate. Următorul pas va fi să digitalizăm activitatea Direcției Arhitect Șef prin intermediul website-ului”, a declarat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

În comparație cu versiunea anterioară, sunt multiple motoare de căutare concepute special să activeze pe secțiunea de interes pe care utilizatorul se află, rezultatele unei căutări fiind doar cele relevante, fără aglomerarea din alte secțiuni/categorii de documente cu informații irelevante.

Totodată, s-au folosit cele mai noi tehnologii de server și baze de date pentru a obține timpi cât mai reduși în procesare și interogare, iar optimizarea de resurse și viteză este constant monitorizată pentru a oferi o viteză cât mai bună de încărcare indiferent de terminalul pe care se face accesul.

În plus, pentru persoanele cu deficiențe vizuale a fost introdus un instrument special care permite modelarea vizuală pentru a îmbunătăți lizibilitatea informațiilor afișate.

Lansat în 2003, website-ul Consiliului Județean Bihor a mai fost schimbat, parțial, în 2013. Pentru a relansa website-ul, Consiliul Județean Bihor a colaborat cu o companie locală de publicitate, „Utopium”. Valoarea achiziției a fost de 29.615,18 lei, cu TVA, bani cuprinși în bugetul CJ Bihor pentru anul 2020.

Este posibil ca, din cauza schimbărilor tehnice, în zilele următoare website-ul să funcționeze cu unele întreruperi punctuale, la anumite pagini.