Românii au decis care sunt cele şase locuri din România ce vor lupta în acest an pentru marele trofeu, titulatura de „Destinația anului 2021 în România”.

Peste 16 mii de nominalizatori au decis care sunt destinațiile din țară calificate in Marea Finală: Banatul Montan, Brăila, Delta Dunării, Iași, Țara Maramureșului și Oradea. Topul conține un mix de locuri foarte cunoscute și vizitate, dar aduce și surprize plăcute.

Ambitițiosul proiect de promovare a turismului românesc este realizat de Prima TV și platforma www.destinatiaanului.ro.

În top 10 destinații nominalizate, foarte aproape de a prinde un loc între finaliste au fost și Țara Vrancei, Țara Făgărașului, Ținutul conacelor Covasna sau Alba Iulia.

Proiectul a adus in lumina reflectoarelor si alte destinatii din tara care s-au bucurat de un numar mare de nominalizari: Brasov, Bucovina, Ciugud, Corbi - Arges, Tara Hategului, Toplita, Zarnesti - Piatra Craiului, Brasov, Bucovina, Oltenia de Sub Munte, Piatra Neamt.

„Este un proiect ambițios și am avut parte de multe surprize plăcute. Pana acum, romanii ne-au aratat ce varietate mare de alegeri avem, iar noi speram sa inspire cat mai multe vacante frumoase in Romania. Mă bucur să fiu parte dintr-un proiect al căruit scop este să le arate romanilor ce frumoasă e țara”, spune Cezar Dumitru, owner al blogului www.imperatortravel.ro  și partener al proiectului.

În etapa a doua a proiectului, care va incepe pe 17 iulie, internauții vor putea pot vota pe platforma www.destinatiaanului.ro  destinația favorită. Prima TV va difuza, în lunile iulie și august, o serie de 6 emisiuni dedicate acestui proiect care vor promova lucruri de văzut, de făcut, gastronomia locală, dar și oamenii faini pe care-i poți întalni in aceste locuri foarte interesant.

Realizatorii proiectului îi îndeamnă pe români:  „Hai să ne cunoaștem țara”! îi invită să devină turiști în propria țară, să propună, să voteze și să călătorească în destinația lor favorită din România.

În platforma destinată votului, www.destinatiaanului.ro, vor fi cumulate toate voturile, iar apoi vom intra în linie dreaptă spre Marea Finală. Un juriu format din profesioniști în turism, bloggeri și publicul votant va decide care destinație din cele 6 se va bucura de faima titlului de Destinația anului 2021 în România.