Muzeul Țării Crișurilor Oradea invită publicul interesat la o dezbatere cu tema „Clădirile-monument: finanțare pentru restaurare, valorificare, protecție prin legi coerente”, inițiată și susținută de către dr. Liviu Brătescu, membru în Comisia de Cultură și Media a Senatului României și Cercetător al Academiei Române, Institutul de Istorie „A.D. Xenopol“ Iași.

Această întrunire profesională va avea loc sâmbătă, 17 iunie, începând cu ora 11.00, în Sala de Pedagogie Muzeală a Muzeului Țării Crișurilor Oradea.

Evenimentul vine în contextul depunerii a două inițiative legislative în Parlamentul României, care reprezintă un pachet legislativ conceput pentru a oferi instrumentele necesare protejării, reabilitării și conservării patrimoniului cultural imobil al țării noastre, precum și resursele materiale necesare.

„Suntem onorați să vă avem alături la această dezbatere, iar intervențiile dumneavoastră vor juca un rol crucial în conturarea unei viziuni cât mai complete asupra situației patrimoniului cultural mobil și a măsurilor de intervenție concrete necesare. Pe parcursul procesului parlamentar, expertiza unor actori esențiali, precum reprezentanți ai legislativului, asociații profesionale și membri ai societății civile este fundamentală”, anunță organizatorii evenimentului.

Muzeul Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal este dedicat conservării și promovării patrimoniului cultural al județului Bihor și ne dorim să dezvoltăm parteneriate solide și dialog activ cu toți cei implicați în acest domeniu important.

Istoric și cercetător, dr. Liviu Brătescu este preocupat de domenii de interes ce vizează istoria modernă precum relații internaționale, istoria culturii și a monarhiei din România. Este autor a numeroase studii și lucrări privind istoria modernă a României, coordonator de  volume colective și organizator a unor conferințe științifice în domeniul istoriei.

Intrarea este gratuită!