Vineri, 19 octombrie, la Galeria „Ștefan Vilidár István” din Cetatea Oradea va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie a artiştilor din Szolnok. Pe simeze vor fi instalate 42 de imagini monocolor şi color.

 

Imaginile sunt realizate de artiștii fotografi Gellén Judit și Balogh Imre, membrii ai Atelierului de creație fotografică din Szolnok respectiv ai Asociației Internaționale „Euro Foto Art”. Este de apreciat faptul că mai multe din fotografiile expuse au fost realizate în diferit orașe ale Transilvaniei.

Artista fotograf Gellén Judit a început să fotografieze dîn urmă cu 10 ani, în perioada studenției, în Budapesta.  De trei ani este membru al Atelierului de Fotografie din Szolnok, iar de un an este și membru al Asociației Internaționale Euro Foto Art.

Subiectul ei preferat este natura de care este îndrăgostită din copilărie. Artista fotograf Gellén Judit afimă „Cumva am început… să arăt semenilor mei momentele de atmosferă, parfumat, rece, fricos, trist sau zâmbăreț… Să opresc clipa ! La îndemâna mea a fost un aparat de fotografiat. Rezultatul final nu a fost mulțumitor. Pentru acest lucru a fost necesar să învăț ! Să îl caut pe cel bun, pe cel mai bun ! Desgiur sfârșitul este prea departe ! Dacă am reușit să transmit senzația pe care am simțit: atunci a meritat să transpun o rămadă pixeli într-o imagine”.

Artistul fotograf Balogh Imre a debutat în arta fotografică în 1977, mai întâi pe procesul analog apoi, din anul 2002, pe digital. În anul 2010 a absolvit mai multe școli de fotografie. Din anul anul 2012 a devenit membru a Atelierului de fotografie din Szolnok iar din anul 2013 este conducătorului acestuia.

Vernisajul expoziției va avea loc în prezența autorilor și a unui grup de artiști fotografi din Szolnok vineri, 19 octombrie 2018, la ora 18:00. Publicul va fi salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth, președinte al Clubului Fotografic Nufărul și al Asociației Euro Foto Art. Lucrările vor fi prezentate de către artistul fotograf dr. Teodor Pantea, directorul Departamentului Relații Internaționale al Asociației Euro Foto Art, iar momentele muzicale vor fi oferite de elevii Liceului de Arte din Oradea.

Expoziția va rămâne la dispoziția publicului vizitator până în data de 1 noiembrie şi va putea fi vizitată zilnic între orele 08:00 - 20:00. Accesul publicului este gratuit.