La sediul Muzeului Țării Crișurilor, astăzi, 31 august, de la ora 12.00, va avea loc finisajul expoziției „Din Bihor la New York. Veșminte din creația designerului Dorin Negrău în dialog cu costume din colecția Muzeului Țării Crișurilor”.

Muzeul Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Centrul Tradițional de Conectare la Viața Simplă - Husasău de Tinca, Asociația „Prietenii Muzeului Țării Crișurilor”, Muzeul Național al Țăranului Român - București și Muzeul Satului Bănățean - Timișoara, finisajul expoziției „Din Bihor la New York. Veșminte din creația designerului Dorin Negrău în dialog cu costume din colecția Muzeului Țării Crișurilor”.

Evenimentul va avea loc joi, 31 august, orele 12.00, la sediul Muzeului Țării Crișurilor (str. Armatei Române nr.1/A), sala de expoziții temporare de la etajul III.

Expoziția este rezultatul unui parteneriat încheiat de instituția muzeală orădeană cu designerul Dorin Negrău și prezintă o suită de costume tradiționale românești, din patrimoniul Muzeului Țării Crișurilor, și de veșminte contemporane cu ornamente de inspirație, de asemenea, tradițională, aparținând renumitului creator.