La sediul Muzeului Țării Crișurilor, marți, 4 iulie, de la ora 17.00, va avea loc vernisajul expoziției „Din Bihor la New York: Veșminte din creația designerului Dorin Negrău în dialog cu costume din colecția Muzeului Țării Crișurilor”.

Muzeul Țării Crișurilor Oradea - Complexul Muzeal organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria municipiului Oradea, Centrul Tradițional de Conectare la Viața Simplă - Husasău de Tinca, Asociația „Prietenii Muzeului Țării Crișurilor”, Muzeul Național al Țăranului Român - București și Muzeul Satului Bănățean - Timișoara, vernisajul expoziției „Din Bihor la New York: Veșminte din creația designerului Dorin Negrău în dialog cu costume din colecția Muzeului Țării Crișurilor”. Evenimentul va avea loc marți, 4 iulie 2023, la ora 17.00, la sediul Muzeului Țării Crișurilor (str. Armatei Române nr.1/A), în sala de expoziții temporare a Secției de Etnografie, de la etajul III, intrarea fiind gratuită.

În deschiderea expoziției va lua cuvântul despre acest interesant parcurs etnografic, dr. Simona Bala, curatorul expoziției, muzeograf la Secția de Etnografie a Muzeului Țării Crișurilor. Colecția care a văzut podiumurile de la New York va fi prezentată de însuși designerul Dorin Negrău, care va fi prezent la vernisaj.

Evenimentul este rezultatul unui parteneriat încheiat între instituția muzeală orădeană și designerul Dorin Negrău. Aceasta prezintă o suită de costume tradiționale românești, din patrimoniul Muzeului Țării Crișurilor, alături de veșminte contemporane, cu ornamente de inspirație tradițională, aparținând lui Dorin Negrău.

Expoziția va rămâne deschisă pentru publicul orădean până în data de 10 septembrie a.c., după care va fi itinerată la Muzeul Satului Bănățean - Timișoara, începând cu a doua jumătate a lunii septembrie, și apoi, în mai 2024, la Muzeul Național al Țăranului Român - București.