Consiliul Județean Bihor prelungește perioada de restricții de circulație pe drumurile județene pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone până mâine, 16 iulie, până la ora 20.00.

 

Aceste restricții sunt impuse ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administrația Națională de Meteorologie.

Măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.

Sunt exceptate: transporturile de persoane, transporturile de animale vii și de produse perisabile, vechicule care participă la intervenții în caz de forță majoră, transporturile funerare, transporturile poștale, transporturile cu echipamente de prim ajutor, transporturile pentru distribuirea de carburanți, transporturi de mărfuri sub temperatură controlată, transporturi pentru tractări vehicule avariate, transporturi pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate, transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării, transporturile de apă îmbuteliată,  transporturi de produse provenite din exploatări agricole și transporturi militare implicate în exerciții multinaționale.

De asemenea, sunt exceptate utilajele proprii ale Consiliului Județean Bihor și ale firmelor care au contracte de lucrări în derulare cu instituția.

Rețeaua de drumuri județene din Bihor este de peste 900 de kilometri.