Compania aeriană LOT va opera din această vară zboruri între Oradea și Varșovia, capitala Poloniei. Oferta depusă de operatorul de transport aerian polonez întrunește toate condițiile impuse prin procedura de atribuire și a fost aprobată de Consiliul Județean Bihor.

 

LOT Polish Airlines va efectua, începând din luna iunie, patru zboruri săptămânale Oradea – Varșovia și retur în zilele de luni, miercuri, vineri și sâmbătă. Plecarea din Oradea va fi miercuri și vineri - ora 14.35, luni și sâmbătă - ora 19.40, iar plecarea din Varșovia, miercuri și vineri – ora 13.55, luni și sâmbătă – ora 17.00.

LOT propune operarea curselor cu aeronave de tip Embraer E 70 (76 de locuri), E 75 (82 sau 86 de locuri), E 90 (106 locuri) și E 95 (112 sau 118 locuri). Contractul se va încheia pe o perioadă de 4 ani.

„Comisia Europeană a aprobat procedura de tip obligație de serviciu public pentru susținerea financiară de către Consiliul Județean Bihor a zborurilor cu destinația Varșovia, pe cel mai mare hub aerian din estul Europei, cu aproximativ 40 de zboruri către toate capitalele statelor Uniunii Europene, către Statele Unite, Canada și țări din Asia. Aceste zboruri vor conecta Oradea cu întreaga lume”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Prețurile biletelor vor fi stabilite de ofertant, iar operarea rutei va fi compensată financiar de Consiliul Județean Bihor, după un model de calcul stabilit în caietul de sarcini. Compensația se va plăti trimestrial și va acoperi doar cheltuielile de operare efectivă a serviciilor aeriene și cheltuielile aferente operațiunilor pe aeroporturile din Oradea (OMR) și Varșovia (WAW). În condițiile în care zborurile vor fi operate în regim profitabil, cofinanțarea Consiliului Județean Bihor va fi redusă.