Instituţia Prefectului a anunţat că, în urma unei expertize tehnice, s-a luat decizia îmbunătăţirii capacităţii portante a DN76 între Dealul Bitii şi Oradea.

„Capacitatea portantă a DN76 între Dealul Bitii (km 133) și Oradea (km 180) va fi îmbunătățită printr-un strat de anrobat bituminos cu agregate de dimensiuni mari”, precizează Cancelaria prefectului, adăugând că, în vederea soluționării problemelor identificate în cadrul lucrărilor de reabilitare pe sectorul menționat, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj a demarat în cursul lunii iunie o expertiză tehnică.

„În urma expertizei, s-a dispus îmbunătățirea sectorului prin turnarea unui strat de anrobat bituminos AB 31,5 în stratul de bază al drumului, în funcție de necesitate. Soluția a fost aplicată pe un sector experimental realizat de antreprenor, iar testele efectuate au indicat o îmbunătățire semnificativă a capacității portante, proprietatea drumului de a prelua încărcări. În consecință, în decursul acestei luni, vor începe lucrările de asfaltare pe DN 76”, a mai menţionat Cancelaria prefectului.