În lumea artei contemporane, talentul nu cunoaște limite de vârstă, iar Dragoș Mihai Dobocan, un copil în vârstă de doar 10 ani din Oradea, demonstrează acest lucru cu fiecare pensulă pe care o atinge.

Într-o poveste de succes artistic precoce, Dragoș a participat la două expoziții internaționale majore la o vârstă când mulți copii abia își descoperă pasiunile.

Prima sa expoziție a avut loc la celebrul Carrousel du Louvre din Paris, în octombrie 2023, oferindu-i o platformă de prestigiu pentru a-și împărtăși creațiile cu lumea.

A doua oară, tânărul artist orădean și-a adus talentele la Dubai Art Expo 2023, desfășurată între 16 și 23 decembrie, la Dubai International Art Center. Dragoș a strălucit alături de artiști consacrați din diverse colțuri ale lumii, impresionând publicul cu cele 12 tablouri expuse.

Cu o temă ce evocă natura și iubirea sa pentru aceasta, lucrările lui Dragoș reprezintă animale și peisaje într-un mod care a captivat privirile vizitatorilor. La vernisaj și în timpul expoziției, tânărul artist a reușit să transmită emoții și să inspire publicul.

Dragoș a fost cel mai tânăr expozant, dar nu singurul copil. Alături de el a mai expus și Giulia Pintea, o fetiță de 12 ani de origine română, stabilită cu familia în Franța, într-o localitate situată în apropiere de Monaco.

Recunoașterea talentului său a fost dublată de sprijinul generos oferit de Aqua Carpatica, Hotel President Băile Felix, Karcsi Kadas, Violeta Taichiș, Emilian Pavel și Simbotour Oradea, fără de care această participare nu ar fi fost posibilă.

Cu ochii îndreptați spre viitor, povestea artistică a lui Dragoș Dobocan continuă să prindă amploare. Invitat să-și expună lucrările la un salon internațional de artă din New York în 2024, precum și la Cannes în perioada celebrului Festival de Film din mai 2024, tânărul artist orădean promite să continue să aducă frumusețea și prospețimea viziunii sale artistice pe simezele lumii

Talentul său și sprijinul comunității locale îl ajută pe Dragoș Mihai Dobocan să se facă remarcat în universul artei contemporane.