Inaugurarea picturii murale „Anotimpurile Art Nouveau” din parcarea Tudor Vladimirescu va avea loc duminică, 17 decembrie, în intervalul orar 14.00 - 18.00.

Sunt invitați la eveniment toți orădenii care doresc să admire muralul realizat integral în cursul lunii noiembrie de către artistul stradal timișorean Flaviu Roua (AKA Jones), împreună cu Răzvan Rujoiu (AKA Bebe). Muralul „Anotimpurile Art Nouveau” este al doilea finalizat, alături de cel din Parcarea parcului Brătianu, „Dream Big”. Cele două proiecte au fost propuse în această toamnă, prin sesiunea de bugetare participativă 2022. Sărbătorirea evenimentului va fi marcată de prezența truck-ului Bers Nova, a unei colecții de viniluri Vibes on Wax Records, iar coloana sonoră va fi asigurată de

DJ-ul local Rubbish Ending, și un show de breakdance performat de artiști locali. Toți cei interesați sunt așteptați la inaugurare, pentru a asista împreună la etalarea feminității întruchipate de cele patru nimfe reprezentând anotimpurile și descinderea lor în memoria cetății Oradea.

Prezența siluetelor grațioase nu poate decât să amplifice frumusețea stilului Art Nouveau care domină orașul și, ca orice lucrare de street art, se constituie ca un decodor al artei pentru privitorul aleator, reprezentant al urbei.

Proiectul este rezultatul colaborării dintre Visit Oradea și Asociația D’Art, și este coordonat de artistul orădean, membru UAP, Roxana Netea.

„Conceptul proiectului inițiază pe de-o parte, susținerea și încurajarea comunității artistice astfel încât să dețină un rol coerent în societate, iar pe de altă parte, extragerea artei din mediul formal, pledând inerent pentru accesibilitatea acesteia. În vremuri în care lumea e prea ocupată să viziteze un muzeu sau o galerie, aceste intervenții urbane propun un tip de abordare inedit prin care arta face un pas spre public. De asemenea, revitalizează o zonă centrală a orașului, prin estetic, culoare, concept, harta obiectivelor turistice îmbogățindu-se cu noi perle vizuale. Feedback-ul pozitiv al comunității manifestă nevoia de continuare a acestui tip de proiecte de regenerare urbană prin artă și în alte zone ale orașului”, este de părere artista Roxana Netea.