În urma numeroaselor acuze și scandaluri de la Spitalul Municipal și a situației economico-financiare, Consiliul de Administrație a Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea a decis revocarea din funcție a managerului Dacian Foncea.

Ședința extraordinară a avut loc ieri, dezbaterile fiind aprinse. Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea a decis, prin vot unanim, revocarea din funcție a managerului Dacian Foncea, propunere care a fost acceptată și de primarul Ilie Bolojan, cel care îl numise în funcție.

Conform Primăriei Municipiului Oradea manager interimar al Spitalului Municipal va fi Maria Silaghi, care a mai ocupat funcția.

„Mâine (astăzi – n.r.) o să văd ce preiau și voi stabili prioritățile împreună cu directorul medical și șefii de secții. Vom începe cu problemele medicale punctuale, cu bugetul, și vom căuta împreună soluții”, a spus, pentru CRIŞANA, noul manager Maria Silaghi.

Cauzele, conform președintelui Consiliului de Administraţie al Spitalului Municipal, Dorel Dulău, ar fi, pe de o parte scandalurile interne cu personalul spitalului (şefi de secţii, asistente şefe etc.) care au creat un climat de tensiune afectând activitatea din unitatea medicală, iar pe de altă parte situația eonomică, Foncea cerând Consiliului Local suplimentarea veniturilor.

Dr. Ovidiu Burtă, numit de Ilie Bolojan, pe 25 septembrie, director medical, aflat în  conflict cu fostul manager își va păstra funcția.

Dacian Foncea a câștigat în luna martie 2018 concursul pentru funcția de manager la Spitalul Municipal în urma unui concurs la care a fost singurul candidat, iar proiectul său de management a fost notat cu 9,41. Pe 29 iunie a renunțat la funcția de consilier județean pentru a lucra la Municipal.

Contactat în mai multe rânduri de reporterul Crișanei, Dacian Foncea nu a răspuns la telefon.