85 de pompieri bihoreni au trăit joi, 1 august, un moment deosebit de important în cariera militară de salvatori, fiind înaintați în gradul următor, la termen.

La sediul unităţii şi subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor (ISU Bihor), de la ora 9.00, a avut loc festivitatea de avansare în grad a 85 de pompieri militari care au îndeplinit sau îndeplinesc stagiul minim în grad în cursul acestui an și celelalte condiții stabilite prin actele normative în vigoare.

Prin ordin al inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor, au fost avansați în grad, trei ofiţeri, un maistru militar și 81 de subofiţeri.

Ceremonia de înaintare în gradul următor a debutat cu intonarea Imnului Național, noile grade fiindu-le înmânate pompierilor de la sediu și din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea, de către inspectorul șef al ISU Bihor, general de brigadă Caba Sorin Mihai, iar la celelalte subunităţi, de către comandanți.

Conducerea inspectoratului i-a felicitat pe salvatorii avansați, pentru munca depusă şi profesionalismul dovedit de-a lungul timpului, urându-le succes în continuare, în executarea misiunilor specifice.