Copiii de la Școala „Nicolae Bălcescu” din Oradea au dat duminică un exemplu de spirit civic, luând parte la o acțiune de ecologizare pe malul drept a Crișului Repede, între Podul Sf. Ladislau și Podul Dacia.

După un scurt instructaj din partea reprezentantului Primăriei Oradea, cei 50 de elevi din clasele I B și I D, însoțiți de cadrele didactice împreună cu reprezentanți ai Asociației Militarilor rezerviști Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruință, au parcurs zona verde în amonte de pod, culegând mizeria lăsată.

Timp de aproape două ore, echipați cu mănuși şi saci menajeri, copiii au adunat gunoaiele de pe mal, pentru a da un exemplu orădenilor şi, în același timp, pentru a-i determina să înțeleagă că menținerea curățeniei este foarte importantă, iar mediul înconjurător trebuie respectat. Micii ecologiști, împreună cu foștii militari, au strâns ambalaje, PET-uri şi alte resturi menajere aruncate pe mal, manifestându-și la final satisfacția fața de rezultatul demersului lor și sperând totodată că exemplul dat va contribui la păstrarea curățeniei în zonă.

În urma acțiunii, copiii au reușit să strângă 3 saci de gunoi, care au fost transportați de către RER Ecologic.

Acțiunea s-a desfășurat la inițiativa Asociației Militarilor rezerviști Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruință și a învățătoarelor Ioana Junea și Ioana Aldea.