Născută în Oradea, dar stabilită de câțiva ani în Italia, frumoasa Estera Balintfi a câștigat, recent, concursul World Top Model, fiind aleasă dintre 47 cele mai frumoase tinere din lume. 

Estera Balintfi s-a născut în urmă cu 25 de ani, în Oradea, iar de cinci ani, locuiește în Pompei, Italia. Tânăra lucrează ca model de 10 ani, iar până în prezent, și-a practicat cu succes meseria în diferite țări, precum: China, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, Hong Kong, Franța și Italia.

„Ca model, am fost descoperită de Agenția Graziela Models din Oradea. Îi voi fi veșnic recunoscătoare Grațielei Gherman, că mi-a oferit această ocazie, fiind cea care mi-a deschis porțile pentru a mă putea lansa în lumea modei”, ne-a mărturisit orădeanca.

În 19 septembrie, Estera a câștigat concursul World Top Model, realizat de Fiore Tondi, etapa națională în Italia. Evenimentul s-a desfășurat în Caraibi del Salento, Torre del Orso, Lecce, unde tânăra a fost desemnată câștigătoare.

„Faptul că am fost aleasă dintre 47 de concurente, a fost o surpriză extraordinară pentru mine. Câștigând acest concurs, mi s-a oferit un contract de muncă cu una dintre cele mai bune agenții din Milano - Major Model Management”, a adăugat interlocutoarea noastră.

Fiind câștigatoarea etapei naționale a World Top Model, Estera va reprezenta Italia la etapa mondială a acestui concurs ce va avea loc pe 12 decembrie, la Roma.

„Sunt extrem de fericită, și nici acum nu îmi vine să cred că eu am fost aleasă, mai ales că toate fetele au fost foarte frumoase și demne să câștige acest concurs”, ne-a mai spus tânăra.

În tot acest drum, Estera l-a avut alături pe Davide Matrone, cel care îi oferă toată dragostea și prețuirea lui, dar și familia lui Davide, care o consideră fiică a lor. De asemenea, tatăl ei, Ede Balintfi, a sprijinit-o și a încurajat-o de fiecare dată. „Fără tata, nu aș fi putut niciodată să încep să lucrez ca model, mai ales că mi-am început cariera la vârsta de 15 ani, fiind deja la acea vârstă, în China, cu primul meu contract. Tata a fost mereu sprijinul meu, m-a încurajat și a avut încredere în mine, iar pentru acest lucru, îi voi fi veșnic recunoscătoare. Prietena mea cea mai bună, Adriana Bejan, pe care o iubesc cu toată ființa mea, a fost stânca și muntele meu, sprijinul numărul unu, încă de când a decedat mama, la vârsta de 10 ani. Fără Adriana, nu cred că aș fi putut să trec peste acea traumă. Ne leagă o prietenie de 22 de ani. Nu în ultimul rând, aș dori să îi mulțumesc doamnei profesoare de canto Valeria Mișcuția, deoarece a fost cea care m-a ajutat să ies din carapace, să fiu puternică și să am încredere în forțele mele. Deși nu mai fac canto, doamna Valeria este și va fi rămâne una dintre cele mai importante persoane din viața mea, având un rol fundamental în formarea persoanei care am devenit ulterior. Ultima persoană, pe care aș dori să o menționez, este Mauro Carillo, un agent care se ocupă de modele și de organizarea unor evenimente de modă în județul Campania. El este cel care m-a îndemnat și m-a încurajat să particip la World Top Model. Cu siguranță, nu aș fi luat decizia de a participa la acest concurs, dacă nu ar fi fost el să mă convingă că nu am nimic de pierdut. Din contră, voi câștiga o experiență în plus. Ceea ce s-a și întâmplat”,  a adăugat tânăra.

În viitor, Estera dorește să-și continue studiile, visul ei fiind acela de a face cercetare în neuroștiințe și psihologie criminalistică, fără a renunța însă la modă, care i-a adus atâtea bucurii și satisfacții. În acest sens, tânăra intenționează să organizeze un curs de modeling și dezvoltare personală pentru fetele și băieții care își doresc să se lanseze în lumea modei, în Napoli, Italia.

„Toți suntem capabili să ne împlinim visele, trebuie doar să avem voința și motivația necesare pentru a acționa și a le pune în practică...”, a conchis interlocutoarea noastră.