Asociația Pro Time-R și Asociația Transilvania IT au organizat, în perioada 20-21 octombrie, în Cetatea Oradea, CareerCamp - Digital Career, cu scopul de a aduce în fața tinerilor și profesorilor un program complex de ateliere și sesiuni educaționale.

Timp de două zile, Cetatea din Oradea s-a transformat într-un spațiu unic pentru dezvoltarea personală și profesională a peste 60 de elevi și studenți, dar și pentru zece cadre didactice din unitățile de învățământ gimnazial, liceal și universitar din județ și împrejurimi.

Cu sprijinul generos al partenerilor și sponsorilor, acest eveniment a devenit posibil și a fost o sursă de inspirație și cunoaștere pentru tineri și profesori, oferindu-le oportunitatea de a explora și învăța despre provocările și oportunitățile lumii digitale. Vineri și sâmbătă, s-au desfășurat ateliere pentru elevi și studenți, iar sâmbătă, au avut loc două ateliere pentru cadrele didactice. Tot sâmbătă, tinerii și cadrele didactice au avut parte de discursuri interesante și discuții captivante din partea unor experți și lideri din diferite domenii, oferind participanților un cadru în care să învețe, să împărtășească și să se inspire reciproc: Alin Ștefănuț, de la Casa Corpului Didactic Bihor; Adrian Hatos - Senatul României; Dorin Coita - președinte Asociația Alumni Universitatea din Oradea; Alina Silaghi - manager general Agenția pentru Dezvoltare Locală Oradea; Baran Roman - director general Astor Muller; Iulia Mitaru - Accounting Manager Celestica; Ioana Scânteie - Ascendis. Discuțiile au acoperit subiecte precum dezvoltarea carierei, tehnologia și inovația, antreprenoriatul și provocările specifice ale unei societăți digitalizate.

„Dorim să transmitem un călduros mulțumesc celor celor 15 tineri voluntari, care s-au dedicat cu pasiune și determinare pentru a asigura succesul acestei experiențe educaționale”, au transmis organizatorii evenimentului.