Această întrebare a ajuns să-i frământe pe cei aflați la conducerea județului, după ce revista Familia a fost preluată de Biblioteca Județeană... Cel puțin așa afirmă poetul și eseistul Traian Ștef, într-o postare recentă pe pagina sa de Facebook.

„Dragi colegi, redactori-șefi de la revistele de cultură, vă anunț concluzia la care a ajuns ieri (luni, 11 ianuarie - n.r.) conducerea Consiliului Județean Bihor: funcția de redactor-șef nu există în legislația românească, ci ne-am inventat-o noi. Astfel, ca urmare a absorbției Revistei Familia de către Biblioteca Județeană Bihor, se va organiza un concurs pentru funcția de redactor-șef adjunct, singura existentă, zic ei, în legislație. Rămâne să mai cerceteze dacă această funcție există la o bibliotecă. Dacă nu, Familia nu va mai avea decât trei redactori-bibliotecari, pentru că eu și Ioan Moldovan nu mai sîntem „absorbiți” și vom putea lucra la revistă doar dacă vom participa în viitor la câte un concurs pe posturi vacante și-l vom câștiga”.

Funcția de „redactor-şef presă, editură” apare însă pe pagina Ministerului Muncii, în „Lista ocupațiilor din COR în ordine alfabetică”, la litera r, poziţia 3213, codul 134910. Doar că, pierzându-şi personalitatea juridică şi fiind preluată de Bibliotecă, situația se schimbă radical în ce privește posturile.

Reamintim că hotărârea de a transforma Revista Familia, publicație de patrimoniu cultural național, într-un departament al Bibliotecii Județene a provocat reacţii diverse în rândul opiniei publice.