ExperienceRomânia, cel mai mare proiect de promovare al turismului românesc, a acceptat invitaţia APTOR şi a ales Oradea ca una dintre destinaţiile reprezentative ale ţării, în programul din anul 2019.  40 de influenceri din întreaga lume sunt în Oradea, în perioada 10-12 iulie.

În anul 2018, Oradea a fost vizitată de peste 250.000 de turiști, numărul acestora depășind pentru prima dată numărul de locuitori ai orașului. Astfel, Oradea s-a clasat pe primul loc în țară în ce privește creșterea procentuală a numărului de turiști. Drept urmare, #ExperienceRomânia, cel mai mare proiect de promovare a turismului românesc, a acceptat invitația de a alege Oradea ca una dintre destinațiile reprezentative pentru programul din acest an. În cadrul proiectului #ExperienceRomania, 40 de influenceri de travel ajung în România, urmând ca aceștia să viziteze următoarele zone ale țării: București, Brașov, Poiana Brașov, Sighișoara, Oradea, Timișoara, Târgu Mureș, Castelul Huniazilor, într-un periplu de 11 zile.

„Activitatea de promovare este una dintre activitățile principale ale APTOR, responsabilitate care, începând de azi, 10 iulie, timp de două zile, va fi susținută de 42 dintre cei mai reputați influenceri din lume”, se arată în comunicatul transmis redacţiei Crişana.

Grupul de influenceri a sosit în oraşul nostru încă din data de 9 iulie, şi va avea următorul program: un city tour care cuprinde cele mai importante și reprezentative obiective turistice și atracții orădene, o degustare de vinuri și o suită de activități recreative și de agrement în împrejurimile orașului (rafting, via ferrata, prânz tradițional, SPA, golf, o vizită la ferma de lavandă).

„Faptul că orașul nostru va fi timp de 2 zile gazda unora dintre cei mai influenți bloggeri, instagrammeri, snapchetteri și vloggeri este o chestiune care ne bucură și ne face o deosebită onoare”, se mai arată în comunicatul APTOR.

În cadrul vizitei la Oradea va avea loc inclusiv un „takeover” al conturilor de Instagram și Facebook ale Visit Oradea de către @Abubusworld, român stabilit în Suedia. Printre influencerii prezenţi la Oradea se numără Shefik Mehmet, www.instagram.com/wow_planet; Diana Bancale, www.inviaggiodasola.com (Best Travel Blogger 2019);  Lenka Josefiova, www.thetravellingbeautyqueen.com, sau Kenan Hurdeniz, www.instagram.com/oldkyrenian.