În jur de 300 de copii, de diferite vârste, din cinci județe ale țării, au participat ieri, în sala mare a Palatului Copiilor și Elevilor Oradea, la concursul regional „România mea… în Europa”, organizat de Grădinița cu Program Prelungit nr. 34 Oradea.

 

Este vorba despre un concurs regional, organizat de GPP 34 Oradea în cadrul proiectului educativ regional „România mea… în Europa”, care este înscris în CAER 2018. Coordonatorii proiectului sunt: prof. Anima Vereș,  prof. Cornelia Borz, directoarea GPP 34, și prof. Nicoleta Fărăianu, inspector școlar pentru învățământ preprimar.

După desfășurarea cu succes a primelor două secțiuni - „Creații artistico-plastice și practice”, „Creații literare - copii și cadre didactice”, ieri, în sala mare a Palatului Copiilor și Elevilor Oradea, a avut loc cea de-a III-a secțiune din concurs - „Interpretare și dans popular”.

„Scopul concursului este promovarea tradițiilor și obiceiurilor din țara noastră și din Europa”, ne-a declarat prof. Anima Vereș.

În eveniment au fost implicate 28 de grupuri din cinci județe, reunind aproximativ 300 de copii, cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani, dar și peste 50 de cadre didactice.

Din juriu au făcut parte: prof. Nicoleta Fărăianu, inspector școlar pentru învățământ preprimar, Daniela Sopota, inspector școlar pentru educație permanentă și activitate educativă formală și non formală, prof. Peter Dan Nicolae, directorul Palatului Copiilor și Elevilor Oradea, și Flaviu Zancu, secretarul executiv al FSLI Bihor. Premiile au constat în diplome și pachețele cu dulciuri.

De menționat că GPP 34 Oradea este parteneră într-un proiect Erasmus+, care se încadrează în domeniul „Inițiative pentru politici inovative - Incluziune socială prin educație, training, tinerețe”, cu titlul INEDU - „Model de educație incluzivă pentru copiii preșcolari cu experiență de migrație” (Inclusive education model for children with migrant background in pre-schools). Proiectul a debutat în decembrie 2016 și se întinde pe o perioadă de 2 ani, până în decembrie 2018.

„Proiectul nostru, România mea… în Europa, este o extensie a proiectului INEDU”, a precizat prof. Anima Vereș.