Asociația Internațională Euro Foto Art,  în parteneriat cu Asociația Sfântul Ladislau și Muzeul Orașului Oradea, a vernisat un maraton fotografic al artiştilor fotografi din Ungaria, în expoziția membrilor Fotoclubului din Debrețin.

Vernisajul a avut loc duminică, 19 iunie, în prezența unui public numeros şi a unui grup de şapte artiști fotografi din Debrețin (HU) și a doi artiști fotografi din Cluj-Napoca. Expoziţia a fost deschisă în Galeria Euro Foto Art şi cuprinde peste 70 de fotografii ale membrilor Fotoclubului din Debrețin.

Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către reprezentantul secției Muzeului Orașului Oradea, dr. Diana Iancu, muzeograf, care a apreciat inițiativa organizării acestei expoziții în cadrul Festivalului Sfântul Ladislau. În continuare artistul fotograf Ștefan Tóth, președintele AIEFA și curatorul expoziției, i-a felicitat pe membrii Fotoclubului din Debrețin cu ocazia aniversării a 90 de existență și a apreciat faptul că mai mult de o treime din această perioadă a însemnat o colaborare excelentă dintre Clubul Fotografic Nufărul Oradea și AIEFA. Apoi, Ştefan Toth a înmânat președintelui Fotoclubului din Debrețin Certificatul de patronaj al Asociației Internaționale Euro Foto Art. În încheiere artistul fotograf Máthé András, președintele fotoclubului maghiar, şi-a prezentat colegii și a prezentat fotografiile expuse de aceştia.
Momentele muzicale din cadrul vernisajului au fost oferite de către artistul Thurzó Sándor József , care a interpretat la violă mai multe piese din repertoriul compozitorilor maghiari din Oradea: Arie în stil preclassic de Alfréd Macalik, Ave Maria de Bihari Sándor Búvópatak pentru violă solo de Lászlóffy Zsolt.
Expoziția va râmâne la dispoziția publicului vizitator până în data de 8 iulie.