39 de fotografii alb-negru și color de mare calitate, selectate de specialiști, vor fi expuse, începând din această săptămână, în Turnul Primăriei Oradea. Lucrările vor fi afișate și pe ecranele mijloacelor moderne de transport în comun din Oradea.

Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice din județul Bihor (FPMIJB) și Asociația Internațională „Euro Foto Art” (AIEFA) au decis să diversifice tematicile expozițiilor organizate în Turnul Primăriei Oradea. În viitor, expozițiile vor fi alcătuite din cele mai valoroase imagini acceptate și premiate în cadrul concursurilor anunțate în prealabil, la care poate participa orice fotograf amator sau profesionist. Cele mai valoroase lucrări vor fi răsplătite cu un premiu de 400 lei și cu plachete Mezey Lajos (primul fotograf Orădean).

În acest context a fost anunțat și dat publicității în mijlocul lunii august 2022 regulamentul concursului organizat cu sprijinul Summit Agro România. Pentru concurs, organizatorii au primit 102 imagini realizate de fotografi amatori din Budureasa (BH), Cluj Napoca (CJ), Constanța (CT), Mizieș (BH), Oradea, Salonta (BH), Sântandrei (BH) și Vadu Crișului (BH). Un juriul format din Larisa Birta (Primăria Municipiului Oradea), Angela Lupșea (FPMIJB) și artistul fotograf Ștefan Tóth István, au acceptat spre expunere 39  de fotografii alb-negru și color, realizate de către: Andrei Bulzan, Casian-Lucian Copoș, Maria Costea, Constantin Liviu Demeter, Tudor Burtescu Durduman, Bianca-Adelina Grava,  Raul Adrian Filip, Kenéz Emese, Monica Marton, Maria Ilieș, Marius Iștoc, Nagy Nándor, Alexandra-Ioana Niță, Adrian Oraș, Claudiu Oros, Alexandru Savciuc, Sergiu Silaghi, Eduard Suciu și Izabella Ioana Șaramet.

Dintre lucrările acceptate, juriul a acordat premiul I (400 de lei în bani) concurentului Constantin Liviu Demeter din Oradea. Având în vedere nivelul artistic deosebit al imaginilor acceptate, juriul a decis să mai acorde suplimentar două plachete Mezey Lajos concurenților Nagy Nándor din Oradea și Raul Adrian Filip din Vadu Crișului.

Vernisajul expoziției și înmânarea premiilor va avea loc marți, 27 septembrie, la ora 17.00 în holul Turnului la care vor fi invitați să participe toți concurenții. Evenimentul va fi transmis online pe adresa de facebook EuroFotoArtAssociation.

Lucrările expuse se pot viziona și pe adresa eurofotoart.com și se vor putea viziona și pe ecranele mijloacelor moderne de transport din Oradea, datorită protocolului încheiat cu AIEFA și OTL Bihor.

Noua expoziție de fotografie din Turnul Primăriei va rămâne la dispoziția publicului vizitator până pe 25 noiembrie 2022, putând fi vizitată, de marți până duminică, între orele 10.00 - 18.00.