Joi, 26 mai, la Oradea a fost inaugurată prima expoziţie de fotografie într-un mijloc de transport în comun, evenimentul fiind posibil în cadrul unui parteneriat în premieră în România, încheiat între Oradea Transport Local (OTL) şi Asociaţia Internaţională Euro Foto Art (AIEFA).

Concret, în mijloacele moderne de transport ale OTL, care sunt dotate cu ecrane pentru reclamă, vor rula fotografii din cadrul expoziţiilor organizate de AIEFA. „Este primul parteneriat de acest fel din România, iar scopul acestui parteneriat este îmbunătăţirea confortului călătorilor”, a spus directorul tehnic al OTL, Marius Nicoruţ. „Acesta a mai precizat că există 20 de tramvaie Astra şi autobuze în care vor fi proiectate aceste fotografii, până în data de 15 iunie, inclusiv.
În acest interval de timp, vor rula imagini din trei expoziţii internaţionale, aşa cum a precizat preşedintele AIEFA, Ştefan Toth.

„Noi, astăzi, scriem istorie. Este un proiect extraordinar la care visez de acum câţiva ani! Şi eu sunt, ocazional, călător în tramvaiele orădene şi am observat  că pe ecrane rulau aceleaşi informaţii, mereu. Atunci am decis să valorific expoziţiile Asociaţiei Euro Foto Art”, a spus Ştefan Toth. „Parteneriatul cu OTL s-a concretizat în două săptămâni şi sunt convins că va fi un parteneriat de lungă durată, pentru că asociaţia noastră a demonstrat de-a lungul anilor că este un partener serios”, a mai explicat Ştefan Toth. „Prima expoziţie care este prezentată călătorilor este Străzi Europene. Va urma expoziția intitulată Învierea, prezentată în EFA Digi Galery, alcătuită din lucrările membrilor Fotoclubului Kolum din orașul Tysmenitsia, regiunea Ivano-Frankivsk (Ucraina). Această expoziţie a fost organizată în scop caritabil. Cea de-a treia expoziție va fi cea intitulată Oraşul Sfântului Ladislau este oraşul meu”, a mai precizat preşedintele AIEFA.  Cea de-a treia expoziţie care urmează să fie proiectată în mijloacele de transport în comun va fi vernisată astăzi, la Galeria „Ștefan Vilidár István.
Inaugurarea realizată joi a fost transmisă live şi poate fi vizionată pe pagina de Facebook a AIEFA.