Bebelușul de 7 luni externat din spital în decembrie anul trecut și reinternat în ianuarie, cu pneumonie şi rujeolă, a murit ieri la Spitalul Clinic Municipal Oradea. Medicii fac anchetă pentru a stabili dacă băiețelul a luat rujeola în spital.

 

Un băiețel de 7 luni, internat la Terapie Intesivă, a murit la Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea, managerul unității anunțând că ar putea sesiza IML și Poliția în acest caz pentru stabilirea cauzelor morții micuțului.

Managerul Spitalului Municipal Oradea, Dacian Foncea, a declarat că bebelușul a fost externat la sfârșitul anului 2018 și reinternat în 11 ianuarie într-o fază acută a bolii respiratorii.

„Noi am urmat protocoalele legale în vigoare. Băiețelul de 7 luni a fost externat în 31 decembrie 2018 și a fost dat vindecat de către pediatru, după care a fost readus într-o fază acută a bolii respiratorii în 11 ianuarie 2019 de către medicul de familie. A fost internat de urgență, direct pe Terapie Intensivă, iar luni a decedat. Suntem profund afectați de decesul acestui copilaș. Dacă nimeni nu o va face, voi sesiza IML și Poliția, pentru a se afla adevărul privind cauza decesului micuțului, pentru ca părinții să știe de ce a murit”, a spus Foncea.

Directorul DSP Bihor, Daniela Rahotă, a declarat, la rândul său, că băiețelul a fost, inițial, internat cu pneumonie interstițială la sfârșitul anului trecut, a fost externat, după care a fost reinternat în 11 ianuarie 2019.

„Un băiețel de 7 luni a murit, ieri la Spitalul Municipal Oradea, i se va face, probabil, autopsia, și vom afla mai multe. Noi am declanșat o anchetă încă din decembrie 2018 care este în derulare, pentru a se stabili dacă a luat și rujeolă din spital, din primele concluzii ar reieși că nu. Băiețelul a fost internat, inițial, în perioada 24 – 31 decembrie 2018, cu pneumonie interstițială, a fost externat, după care, în 6 ianuarie 2019, când era acasă, i-au apărut bubițele caracteristice rujeolei. În 11 ianuarie 2019 s-a reinternat în spital, iar luni a decedat”, a spus Rahotă.

Potrivit acesteia, în cadrul anchetei se verifică minorii care s-au prezentat în 24 decembrie 2018 la UPU Bihor, dintre care unii cu rujeolă, și de unde micuțul ar fi contractat boala.

Surse medicale au declarat că băiatul a fost internat în 11 ianuarie 2019 la secția de Terapie Intensivă cu diagnosticul de pneumonie şi de rujeolă.

Ancheta medicală ar urma să stabilească dacă băiețelul a luat rujeola în spital sau nu.