Orădenii au avut la dispoziție 3 zile (vineri, sâmbătă și duminică) pentru a face cunoștință cu preparatele culinare turcești în cadrul festivalului „Anatolian Food Fest”. Din cauza vântului puternic, sâmbătă, în zona desfășurării evenimentului, 3 tineri au scăpat ca prin urechile acului de o tragedie.

 

Deși nu a fost un eveniment de anvergură, zona dintre Statuia Ostașului Necunoscut și ieșirea spre Podul Intelectualilor din Parcul 1 Decembrie, fiind ocupată de 7 corturi și aproximativ 25 de vânzători, festivalul a fost unul interesant. Sâmbătă, în jurul orei 16.00, dintr-o boxă situată spre centrul Parcului 1 Decembrie cânta tare, și la o calitate proastă, muzică turcească, în timp ce vânzătorii așteptau mușteriii. Pe tarabe erau de toate: șiș kebab, plăcinte turcești, lahmacun (pizza turcească), tantuni kebab, kebab de pui, înghețată, cafea la nisip, baclava și rahat de toate culorile.  

Din păcate, pe la 16.30, s-a stârnit un vânt puternic care a aruncat frunze în toate părțile luând aproape oamenii de pe picioare. După ce s-a mai liniștit, pe partea opusă zonei târgului, spre ieșirea din parc, o creangă cât un copac s-a rupt și a căzut cu zgomot pe dalele de ciment. 3 persoane care erau lângă copac au scăpat ca prin minune. Oamenii au venit repede la fața locului să vadă dacă au pățit ceva. Unul dintre tineri avea bicicleta legată de banca de lângă copac. Ca norocul, creanga căzuse la 2 metri de bancă. Nici nu au trecut 10 minute că la fața locului a sosit o echipă de pompieri de la ISU Crișana, cu drujbe și echipament de protecție și s-a pus la treabă, degajând drumul. Au tăiat crengile și le-au pus la capătul aleii, în zona cu iarbă, locul rămânând mai curat ca înainte.