Cea de-a VIII-a ediție a Festivalului-concurs național al viorii cu goarnă „Dorel Codoban” va avea loc în 15 august, de la ora 14.00, în localitatea Roșia. Concurenţii sunt rugaţi să trimită fişa de înscriere și o filmare video cu repertoriul propus pentru concurs până în 8 august.

 

Festivalul este organizat de Centrul de Cultură al Județului Bihor, în colaborare cu Primăria comunei Roșia.

„Evenimentul se adresează tinerilor instrumentişti amatori, profesorilor, dar şi meşterilor de viori cu goarnă din țară. Începând din acest an, odată cu intrarea viorii cu goarnă în Patrimoniul Cultural Imaterial al României, fiind al 10-lea element din lista elementelor de patrimoniu, festivalul dobândește caracter național”, anunță reprezentanții Centrului de Cultură al Județului Bihor.
Potrivit acestora, la concurs pot participa artiști instrumentiști din întreaga țară, cu vârsta cuprinsă între 12 – 50 ani.

„Concurenții vor prezenta două piese de joc. Aprecierile vor ține cont și de autenticitatea repertoriului, a costumului popular și a prezenței scenice. Concursul se va desfășura sub formă de spectacol cu public”, mai transmit organizatorii.

Preselecția se va desfășura online, iar concurenţii sunt rugaţi să trimită prin e-mail, la adresa centrul.cultural.bihor@gmail.com, fişa de înscriere și o filmare video (de o calitate bună a imaginii și a sunetului) cu repertoriul propus pentru concurs, până la data de 8 august 2021. Fișele de înscriere și informațiile referitoare la desfășurarea concursului se pot obține de la sediul Centrului de Cultură al Județului Bihor, str. Moscovei nr.5, sau la telefon 40 359 436 162, e-mail: centrul.cultural.bihor@gmail.com / adresă web http://www.culturabihor.ro.