Marţi, 1 Decembrie, aproximativ 300 de orădeni au fost prezenţi la festivităţile organizate în Piaţa Unirii de Prefectura judeţului Bihor. Din pricina pandemiei, anul acesta au lipsit din program festivităţile şi discursurile. De asemenea, s-a renunţat la tradiţionala fasole cu ciolan.

De altfel, festivităţile au început cu o rugăminte adresată orădenilor: aceea de a păstra distanţa şi de a respecta măsurile de siguranţă impuse de starea de alertă. Au urmat, conform desfăşurătorului anunţat: prezentarea onorului, salutul drapelului de luptă și ocuparea locului în formație; intonarea imnului naţional al României, slujba religioasă şi depunerile de coroane. Tot din pricina pandemiei, s-a luat hotărârea ca depunerea de coroane să fie oficiată de către un reprezentant, sau doi, din partea fiecărei instituţii, pentru a se evita aglomeraţia. Au participat la ceremonial: primarul Florin Birta; prefectul Dumitru Ţiplea, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan şi vicepreşedintele CJ Bihor, Călin Gal, sau parlamentarii Florica Cherecheş, sau Ioan Sorin Roman.
Prefectura Bihor a informat publicul cu privire la programul restrâns din acest an, încercând, prin comunicările oficiale, să transmită un îndemn la solidaritate şi un gând optimist la ceas aniversar: „Sentimentul de unitate pe care l-au avut înaintașii noștri a dus la realizarea unor lucruri mărețe iar noi avem datoria de a cinsti realizările lor. Poporul român în decursul istoriei a știut să facă alegerile cele mai înțelepte în momentele de cumpănă astfel ca binele comun să primeze. Gând la gând și inimă la inimă, românii au realizat că doar împreună pot fi mai puternici și pot avea o națiune demnă de respect între popoarele lumii.

Anul acesta a fost unul plin de încercări neașteptate peste care vom reuși să trecem cu bine fiind solidari unii cu alții și respectând regulile sanitare.

La mulți ani România! La mulți ani românilor! La mulți tuturor celor care simt românește!”