Municipalitatea orădeană a anunțat că festivitățile din 20 aprilie prin care trebuia să fie marcată împlinirea a 101 de ani de la eliberarea Oradiei de către trupele române conduse de generalul Traian Moșoiu nu vor mai avea loc în acest an.

”Având în vedere contextul pandemiei COVID-19, Primăria Oradea anulează evenimentele publice care erau programate pentru a se desfășura în Piața Unirii (Biserica cu Lună), precum și la Statuia Generalului Traian Moșoiu, cu ocazia zilei de 20 aprilie – 101 ani de la instaurarea administraţiei româneşti în Oradea, de către trupele române în frunte cu generalul Traian Moşoiu. Considerăm că cel mai important aspect, în aceste momente, este ca populația orașului să fie în siguranță, iar sănătatea acesteia să nu fie pusă în pericol”, a anunțat municipalitatea, care le recomandă orădenilor să nu uite această zi importantă în istoria orașului și să o marcheze printr-un moment de reculegere luni, 20 aprilie, la ora 12.00.

”Anul acesta, vom cinsti memoria înaintașilor noștri, individual, fiecare la casa lui, prin păstrarea unui moment de reculegere, la ora 12.00, când clopotele bisericilor vor anunța, în ziua Sfintelor Paști, la fel ca în urmă cu 101 ani, că Oradea a fost eliberată. La mulți ani, Oradea! La mulți ani, Orădeni!”, a fost mesajul transmis de conducerea Primăriei Oradea.