O fetiţă în vârstă de trei ani a rămas blocată în apartamentul de la etajul cinci, mama ei sunând la 112 pentru a fi ajutată. Micuţa a închis uşa din joacă, în timp ce mama ieşise în casa scării.

 

Azi în jurul orei 13.40, mama unui copil în vârstă de trei ani, a solicitat, prin Sistemul Unic 112, intervenția echipajelor specializate pentru salvarea fetiței ei, care rămăsese blocată în locuința situată la etajul 5 al unui bloc de pe strada Lăpușului din municipiul Oradea, micuța închizând accidental ușa apartamentului în momentul în care mama sa ieșise în casa scării.

La fața locului s–au deplasat de urgență pompierii militari din cadrul Detașamentului 2 Oradea, care, utilizând autospeciala de lucru la înălțime, au pătruns rapid, prin fereastra unei încăperi (care era întredeschisă prezentând un potențial pericol pentru copil), în locuință, unde au găsit-o pe cea mică plângând, speriată, dar teafără.

Ajunşi în interior, salvatorii au deblocat ușa apartamentului, redând-o pe fetiță, în siguranţă, mamei şi înlăturând astfel, pericolul producerii unui eveniment nedorit.