Municipalitatea orădeană derulează, în această perioadă, mai multe lucrări de investiţie în infrastructura rutieră, finalizarea acestora fiind estimată pentru sfârşitul acestui an. Printre lucrări se numără amenajări de căi de acces, spaţii de parcare, modernizări de străzi, precum şi construcţia podului peste Peţa de pe strada Armatei Române şi a Podului Centenarului.

Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Oradea a demarat mai multe lucrări aferente unor obiective de investiții în domeniul infrastructurii rutiere. Astfel, se amenajează căi de acces rutier și spații de parcare aferente în zona străzii Cornițelului (modernizare stradă - carosabil, accese, parcări, trotuare, canalizare pluvială), cu estimarea de finalizare până la sfârșitul lunii noiembrie 2018. Tot până la sfârşitul lunii noiembrie ar trebui să se finalizeze lucrările de modernizare a străzii Caraiman (carosabil, accese, trotuare, canalizare pluvială). Modernizarea străzii Lăcrămioarelor (carosabil, accese, trotuare, canalizare pluvială) ar trebui să se încheie până la mijlocul lunii decembrie.

În ceea ce priveşte lucrările de amenajare din zona situată între străzile B-dul Dacia - Constantin Brâncuși - Costache Negruzzi - Doinei, aici au fost finalizate accesele auto, spațiile de parcare, trotuarele, canalizarea pluvială şi marcajele, în acest moment lucrându-se la iluminatul public. Direcţia Tehnică estimează că lucrările vor fi gata până la mijlocul lunii noiembrie. O altă investiţie aflată în derulare este construcţia noului pod peste Pârâul Peţa între Calea Armatei Române şi strada Universității, care a inclus şi demolarea fostului pod. Investiţia prevede lucrări de pod, carosabil, trotuare, piste de biciclete, canalizare pluvială, iluminat public. Amenajarea ar trebui să se încheie până la sfârșitul lunii noiembrie.

Tot prin Direcţia Tehnică se derulează lucrările la viitorul pod al Centenarului, care ar trebui să fie inaugurat în data de 1 decembrie 2018, dată la care se va deschide circulația pe pod. Termenul de finalizare pentru întreaga investiție este, conform contractului de execuție, sfârșitul lunii ianuarie 2019.

Tot în lucru este realizarea drumului de legătură între strada Suișului și Calea Bihorului (lucrări la carosabil, trotuare, piste de biciclete, pod, podețe, viaduct, canalizare pluvială, iluminat public), cu estimarea de finalizare octombrie 2019.

Pe de altă parte, Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Oradea a anunţat că se lucrează la realizarea documentațiilor tehnico-economice și urmează a se demara execuția lucrărilor pentru următoarele investiții: construirea străzii Ștefan Octavian Iosif (prelungire a străzii existente până în strada Oneștilor) - lucrările ar putea demara la sfârșitul lunii octombrie - începutul lunii noiembrie 2018, durata de execuție fiind de două luni; modernizarea străzii Balogh Istvan - lucrările ar putea demara în cursul lunii noiembrie 2018, cu o durată de execuție de patru luni; modernizarea străzii Coriolan Hora - lucrările ar putea începe în primăvara anului 2019, acestea având o durată de execuție de 8 luni; modernizarea Pieţei Bobâlnei - demararea execuției lucrărilor este prevăzută în primăvara anului 2019, fiind condiționată de relocarea rețelelor de utilități, iar durata de execuție este de trei luni.