Peste 2.000 de tineri sportivi și artiști au solicitat finanțare în valoare totală de peste 6.900.000 de lei, în cadrul ediției din acest an a Programului de promovare a talentelor. Printre cei care au obținut finanțare se numără și bihoreni.

Rezultatele concursului de proiecte din cadrul celei de-a 18-a ediții a Programului MOL de promovare a talentelor au fost anunțate, recent, de MOL România și Fundația pentru Comunitate.

La ediția din acest an au fost înscrise 764 de proiecte, cu 163 mai multe decât anul trecut. Dintre acestea, au fost selectate 226 de proiecte din domeniile artă și sport, care vor beneficia de finanțare totală sau parțială, cu un buget total de 560.000 de lei. În total, 434 de tineri artiști și sportivi talentați vor fi implicați în aceste inițiative. Din Bihor au obținut finanțare: Divin Judit - orientare în alergare; Dragoș Mihai Dobocan - pictură, echipa de rugby Vulturul Negru - rugby; Răzvan și Raysa Alexandra Borza - dans sportiv; Ilisz Dominik Augustin - pian; Koteles Karina - tir cu arcul și Andrea Iulia Muntean - scrimă.

„Pe parcursul evaluării proiectelor, dublate la număr în ultimii zece ani, juriile de specialitate au analizat în fiecare domeniu atât rezultatele și performanțele solicitanților, cât și condițiile asigurate de diferite instituții, federații și cluburi. Finanțările parțiale au vizat în primul rând necesitățile neacoperite din alte surse, precum și prioritățile constatate de către specialiști. Referitor la ediția următoare, termenul și condițiile de înscriere, respectiv realizarea proiectelor finanțate, cei interesați ne pot contacta pe tot parcursul anului sau se pot informa în grupul de Facebook al Programului denumit „Program MOL de promovare a talentelor / MOL Tehetségtámogató”,  care poate fi accesat aici”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației pentru Comunitate.

În cadrul celor 18 ediții de până acum, MOL România a acordat finanțare cu valoarea totală de 6.610.583 de lei. Astfel, 3.811 de tineri talentați au primit un sprijin suplimentar pentru dezvoltarea carierei lor.

Listele proiectelor finanțate parțial sau integral sunt publicate pe www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro.